Rijkswaterstaat Reviews | Glassdoor.co.uk

Rijkswaterstaat Reviews

Updated 17 Jul 2019

To filter reviews, or .

Found 25 reviews

3.7
StarStarStarStarStar
Rating TrendsRating Trends
81%
Recommend to a Friend
100%
Approve of CEO
Rijkswaterstaat CEO Jan Hendrik Dronkers
Jan Hendrik Dronkers
15 Ratings
  1. "Good government agacy"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Senior Project Manager in The Hague
    Recommends
    Positive Outlook
    Approves of CEO

    I have been working at Rijkswaterstaat full-time for more than 10 years

    Pros

    Interesting work , concrete porjects and international work

    Cons

    Large administrative burden and sometimes controlling managenemt

    Advice to Management

    Less controlling and move freedom

    Rijkswaterstaat2019-03-20
  2. "Great environment"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Kcc in Utrecht
    Recommends
    Neutral Outlook

    I worked at Rijkswaterstaat

    Pros

    Nice collegues and the salary was good. Positive work environment and intelligent people. Good training on the job and once in a while a course to improve skills.

    Cons

    Due to shrinkage of the company the workoverload was getting harder. When you don't had a perm job, the contract could only three times extended. They have to let go very good people after a few years.

    Rijkswaterstaat2015-01-31
  3. "Werken met en voor mensen"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    Current Employee - Senior Operator in Tilburg
    Recommends
    Positive Outlook
    No Opinion of CEO

    I have been working at Rijkswaterstaat full-time for more than 10 years

    Pros

    Als je wil dan gaan er deuren open.

    Cons

    ik ken niet al mijn collega's

    Rijkswaterstaat2019-07-17
  4. "Ontwikkelen in de breedte"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Anonymous Employee 
    Recommends
    Positive Outlook
    Approves of CEO

    I have been working at Rijkswaterstaat full-time for more than 8 years

    Pros

    Veel mogelijkheden om in de breedte te ontwikkelen

    Cons

    Grote complex te doorgronden organisatie

    Rijkswaterstaat2019-07-01
  5. "Top"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Service Manager in Utrecht
    Recommends
    Positive Outlook
    Approves of CEO

    I have been working at Rijkswaterstaat full-time for more than 8 years

    Pros

    Ontwikkelmogelijkheden, uitdagende complexe projecten, innovatieve projecten

    Cons

    Flexibiliteit, aanpassend vermogen, soms starre niet verandergezinde cultuur. Afhankelijk omgeving projecten

    Rijkswaterstaat2018-09-30
  6. "Fijn om voor te werken"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Software Developer in Delft

    I have been working at Rijkswaterstaat

    Pros

    RWS wilt zich vernieuwen en in de periode dat ik er werkte waren er diverse verbeteren in de organisatie om beter aan te sluiten bij wat de omgeving van RWS wil. Ik kreeg een hoop vrijheid om zelf mijn werk in te richten. Ik werkte op diverse locaties (Delft, Utrecht, Haarlem, Rotterdam) en heb daar altijd prettig kunnen werken met collega's.

    Cons

    Soms wel een beetje ambtenarij-cultuur, bepaalde zaken moeten voorzien worden van 20 stempeltjes en handtekeningen voordat je iets mag uitvoeren.

    Rijkswaterstaat2018-08-24
  7. "Ambtenaar cultuur"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Adviseur in Utrecht
    Doesn't Recommend
    Positive Outlook
    No Opinion of CEO

    I have been working at Rijkswaterstaat full-time for more than 3 years

    Pros

    Veel vrijheid en flexibele werktijden en locaties.

    Cons

    Gebrek aan doortastendheid. Verschrikkelijke trage ambtenaren cultuur.

    Advice to Management

    Middenmanagement laag weghalen en organisatie kantelen.

    Rijkswaterstaat2018-08-16
  8. "Senior specialistisch adviseur"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Senior specialistisch adviseur in Utrecht
    Recommends
    Positive Outlook
    Approves of CEO

    I have been working at Rijkswaterstaat full-time for more than 10 years

    Pros

    Heel goede secundaire arbeidsvoorwaarden, m.n. als je graag veel verlofdagen wil. Organisatie met een duidelijke eigen identiteit en een hoog wij-gevoel waar je in je werk een bijdrage levert aan maatschappelijke doelen.

    Cons

    Bureaucratisch, weinig flexibel als het om dingen als arbeidsvoorwaarden gaat (als het niet in de CAO voor Rijksambtenaren past kan je het vergeten). Ingegeven door Haagse bezuiniging op bezuiniging bijna voortdurend in reorganisatie, dat beperkt de interne doorgroeimogelijkheden nogal, er is inmiddels ook weinig meer over van wat voorheen een vrij genereus opleidingsbudget was.

    Advice to Management

    Werknemers willen zich kunnen doorontwikkelen en dingen leren. Het is lastig als je voortdurend moet bezuinigen en reorganiseren, maar toch kan de organisatie daar meer aan meewerken dan nu het geval is. Het HR-beleid is nu vooral papier, het zou ook in het echt iets moeten betekenen.

    Rijkswaterstaat2018-07-11
  9. Helpful (1)

    "Matige arbeidsvoorwaarden bij een sterk hiërarchische, archaïsche structuur"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Former Employee - Senior Manager in Amsterdam
    Doesn't Recommend
    Negative Outlook

    I worked at Rijkswaterstaat full-time for more than 8 years

    Pros

    Er is een zeker maatschappelijk nut; werken voor de "B.V. Nederland"

    Cons

    - Slechts bij hoge uitzondering een hogere schaalwaardering voor verrichte werkzaamheden. - "Bonussen" zijn over het algemeen laag en worden daarnaast zelden verstrekt - Sterk starre, hiërarchische structuur - Juniors verlaten organisatie relatief snel - moeilijk om jong personeel aan te trekken cq te behouden - Hoge gemiddelde leeftijd eigen personeel - Weinig diversiteit in de personeelsopbouw - Management... loopt over veel "schijven" - Relatief weinig baanbrekende innovatie - Veel bureaucratie en logheid - Weinig organisatie verbeteringen in het verschiet - Weinig échte carrière mogelijkheden

    Show More

    Advice to Management

    Werk aan échte vernieuwing - voorál in de organisatie-structuur is dit een noodzakelijkheid.

    Rijkswaterstaat2018-06-25
  10. Helpful (1)

    "Geen woorden maar ....."

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Business analist in Utrecht
    Doesn't Recommend
    Negative Outlook
    No Opinion of CEO

    I have been working at Rijkswaterstaat full-time for more than a year

    Pros

    Opleidingen, ontwikkelmogelijkheden, investeringsgelden aanwezig, laagdrempelig samenwerken

    Cons

    Teveel overleg en te weinig voortgang van het werk, slechte opdrachtgever waardoor zaken niet goed worden geïmplementeerd, inhuur wordt vaak door internen opgeleid

    Advice to Management

    ga de ongelijkheid in communicatie (mannen versus vrouwen)beter tegen!

    Rijkswaterstaat2018-05-03
Found 25 reviews